INFORMÁCIÓK

ELÉRHETŐSÉGEINK

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Termékeink semmiféle tisztitást nem igényelnek, egyezerűen csak nyissuk ki a higiénikusan lezárt csomagolásból és már élvezhetjük is a különféle ízkombinációkat!
Sajnos az eszközok nem vízállók de ez nem azt jelenti hogy egy esős napon sem tudjuk használni szerettet Elf-ünk egy pár csepp víz nem teszt kárt eszközünkbe, viszont mosástól óvjuk!
Termékeink egy eredetiséget igazoló QR kódos dobozba vannak csomagolva, a doboz tartalma maga az Elf Bar amely egy higiénikusan lezárt fóliába van. Az esetleges szállítás során keletkező  károk érdekébe a termékeket egy buborék fóliával bélelt dobozba/borítékba szállitjuk vásárlóinknak!
Ilyen esetben először is azt javasoljuk, hogy olyan címre rendeld, ahol a megajándékozott nem láthatja (pl.: munkahely, egy ismerős, stb.). Másrészről viszont biztosítunk róla, hogy a megrendelésedet diszkréten csomagoljuk, és a boltunk nevén kívül semmi más nem árulkodik majd a tartalmáról.

Termékkel,
csomagolással
kapcsolatos
kérdések

Szállítással,
fizetéssel
kapcsolatos
kérdések

Webshopunkban online bankkártyás fizetésre és utánvétre is van lehetőséged.

A bankkártyás fizetés biztonságáról és adataid védelméről az oldal SSL tanúsítványa és a Borgun megbízható rendszere gondoskodik.

A kártya adataid nem kerülhetnek illetéktelenek kezébe (természetesen mi sem kapjuk meg őket, nincs is rá szükségünk a megrendelés teljesítéséhez).

Utánvétes vásárlás esetén készpénzben és bankkártyával is fizethetsz a futárnál.

Utánvétes vásárlás lehetséges, de átutalásos vagy más féle fizetési módra jelenleg nincs lehetőség a webshopunkban.

Utánvétes vásárlás esetén készpénzben és bankkártyával is fizethetsz a futárnál.

Amennyiben valami hibát jelez a rendszer fizetésnél, először bizonyosodj meg róla, hogy biztosan jó adatokat adtál-e meg. Ha második próbálkozásra sem sikerül a fizetés, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot az oldal tetején található valamelyik elérhetőségünkön keresztül. Amint tudunk válaszolunk!

Sikeres megrendelés után 24 órán belül előkészítjük a csomagodat a futárnak, és onnantól kezdve 1-4 munkanapon belül kézhez kapod.

A megrendeléseket az EU tagállamokba szállítjuk. Ennek az ára 2490 Ft (utánvét +250 Ft).

Utánvétes rendelés esetén lehetőséged van készpénzben vagy bankkártyával fizetni a futárnál.

Amennyiben a megrendelésed összértéke meghaladja a 23990Ft-ot, a teljes szállítási költséget mi álljuk.

Sikeres megrendelés után 24 órán belül összekészítjük a csomagodat és átadjuk a futárnak, aki 1-4 munkanapon belül kiszállítja neked a megadott címre.

Amint a futárnál van a csomag, fogsz kapni egy emailt a futárcégtől, akik tájékoztatnak a kiszállítás részleteiről.

Ha valamilyen oknál fogva vissza kell küldened a csomagot, először mindenképp vedd fel velünk a kapcsolatot az oldal tetején található valamelyik elérhetőségünkön keresztül, a visszaküldés higiéniai okoknál fogva korlátozott.
Minden tőlünk telhetőt megteszünk, de elképzelhető, hogy néha vannak csúszások, főleg a zsúfolt időszakokban. Arra kérünk légy türelemmel, és ha túl hosszú ideje nem érkezik meg a rendelésed, vedd fel velünk a kapscolatot az oldal tetején található egyik elérhetőségünkkön keresztül.
Ha a rendelés visszaigazoló emailben észleled, hogy helytelen a cím, írj nekünk azonnal az oldal tetején található valamelyik elérhetőségünkkön keresztül (javasoljuk a Facebook üzenetet). Ha a csomagodat még nem adtuk át a futárnak, akkor gond nélkül módosítható a cím, viszont ha már megkaptad az értesítést, hogy a futár átvette, akkor érdemes a kiszállító céggel beszélned, és kérni tőlük a cím megváltoztatását.
A termék kiszállítása kívül esik a hatáskörünkből, ezért mindenképpen a futárcéggel kell beszélned. Amint a futár átvette a csomagodat, kapsz tőlük egy emailt a kiszállítás részleteiről, amiben megtalálod azt is, hogy mi a teendő, ha valamit módosítani szeretnél. Amennyiben többszöri kísérlet után sem veszed át a terméket, és a futárcég visszaküldi nekünk, mi természetesen újra kiküldjük Neked, egyeztetés és az extra költségek rendezése után.
A rendelések kiküldése előtt minden terméket szigorúan ellenőrzünk, de ha mégis hiba történne, vagy a szállítás során sérülne meg a csomag, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az oldal tetején található elérhetőségeink egyikén keresztül. Amint tudunk válaszolunk, és természetesen orvosoljuk a problémát, hogy neked a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon.

Természetesen vállalunk garanciát, és a hibás készüléket cseréljük.

Hibás akkumulátor: Csak a hibásan érkező akkumulátorokra tudunk garanciát vállalni. A használatból eredő kapacitás vesztés, vagy meghibásodás nem garanciális probléma.

Hibás készülék: Arra kérjük vásárlóinkat, hogy a hibásan érkező készülékek, hiányzó termékek, illetve tévesen küldött termékek esetén az átvételtől számítva  72 órán belül jelezzék ügyfélszolgálatunknak a problémát. Kérjük, figyelmesen nézd át a csomagot és ellenőrizz mindent.

Az eldobható eszközök, egyszer használhatóak, ezen eszközök nem javíthatóak és nem is ellenőrizhető azok használata. Így ezekre a termékekre csak működési garanciát vállalunk az átvételtől számított 48 óráig.

Mindenkit arra kérünk, amikor megérkezik a csomag az összes eldobhatós eszközt próbálja ki.

Felmerülő
problémák
megoldása

Egyéb
kérdések

Sikeres megrendelés után 24 órán belül összekészítjük és átadjuk a csomagodat a  futárnak, erről emailben értesítünk (ekkor kapod meg a számlát is).

Ezután a futárcégtől kapsz majd egy emailt, amiben tájékoztatnak a kiszállítás részleteiről.

Gondoltunk viszonteldóinkra és nagytételben vásárlóinkra is, oldalunk a “Viszonteladóknak”  menüpontban megtalálod termékeinket mennyiségi kedvezménnyel. A kedvezményes ártáblázatból leolvashatod aktuális árainkat és a mennyiségi küszöbértékeket. Ha a megadott maximális mennyiség felett szeretnél vásárolni, lépj velünk kapcsolatba az oldal tetején található valamelyik elérhetőségünkön keresztül. A mennyiségi kedvezmény bárki számára elérhető, aki a minimális rendelési mennyiség felett vásárol. A kedvezmény jóváírása automatikusan történik a termékek kosárba helyezése után.
A kuponokat minden esetben a Pénztár oldalon tudod érvényesíteni, az erre kijelölt rubrikába begépelve.
Ha a fentiektől eltérő kérdésed van, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot az oldal tetején található egyik elérhetőségünkkön keresztül, és amint tudunk, válaszolunk.